Junior Ciné kiittää vuodesta 2023!

Syksyn festivaali hurmasi elokuvillaan yleisön - ja keräsi ennätysmäärän osallistujia!


Vuoden 2023 Junior Ciné -elokuvafestivaali on nyt ohitse. Tapahtuma laajeni syksyllä ensi kertaa kaksiviikkoiseksi ja keräsi tämän myötä ennätysyleisön, yli 10 000 osallistujaa.

Festivaali tarjosi kahden viikon aikana näytöksiä niin elokuvateattereissa kuin verkossa. Suureen suosioon teatterinäytösten osalta nousivat suomeksi puhutut kotimaiset elokuvat Kiljuset!, Supermarsu 2 sekä Sihja - Kapinaa ilmassa. Ulkomaisten elokuvien osalta paikat täyttyivät nopealla tahdilla elokuvista Kesä saarella ja Robottiveli, ja festivaalin avajaiselokuvan Dancing Queenin paikat varattiin vikkelästi loppuun. Yläkouluille suunnatut dokumenttielokuvat Fantastinen kone ja Meitä ette unohda niin ikään keräsivät hienosti yleisöä näytöksiin, kuten myös yläkouluille suunnattu elokuva Aina ykkönen.

Nuorimmille osallistujille suunnattujen Animaatioita pienimmille -näytösten osalta tarjonta laajeni entisestään, ja yleisö löysi kiitettävästi paikalle näytöksiin.

Toisen asteen opiskelijoille suunnattu kutsuvierasnäytös kotimaisesta elokuvasta Kupla keräsi suuren ja innokkaan yleisön. Näytökseen paikalle saapuneet tekijävieraat Stella Leppikorpi ja Amos Brotherus kertoivat näytöksen jälkeen näyttelijäntyöstä sekä elokuvanteosta, ja vastasivat yleisökysymyksiin.

Suuri ja lämmin kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tapahtumaan osallistuneille! Seuraava Junior Ciné -festivaali järjestetään jälleen elokuussa 2024.