Iloa elokuvista – Junior Ciné tuo aurinkoa syksyn alkuun!

Junior Ciné kutsuu lapset ja nuoret elokuviin Espoossa ja Helsingissä sekä verkossa


Lapsille ja nuorille suunnattu Junior Ciné –elokuvafestivaali järjestetään (aiemmasta tiedosta poiketen!) ajalla 22.8.-31.8.2023. Elokuvaesityksiä on tarjolla poikkeuksellisesti kahden viikon ajan, joten entistä useammalla lapsi ja -kouluryhmällä on mahdollisuus päästä elokuviin syksyn alkuun.

Junior Cinén avajaiselokuvana nähdään norjalainen, Aurora Gossén ohjaama nuorten tanssidraama Dancing Queen (Norja 2023). Elokuvassa 12-vuotias Mina saa elämänsä tilaisuuden tehdä vaikutus ihastukseensa tanssilattialla – jos Mina vain osaisi tanssia! Avajaiselokuva esitetään Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisalissa tiistaina 22.8. klo 13.

Teatterinäytösten ohella tarjolla on verkkonäytöksiä valituista elokuvista. Verkkonäytökset on suunnattu peruskoulun 3.-9. luokille ja ne ovat katsottavissa festivaalin ajan 22.-31.8.2023.

Osana Espoon kaupungin KULPS-kulttuuripolkua Junior Ciné tarjoaa toiseen asteen opiskelijoille maksuttoman elokuvavierailun festivaalin aikana. Toisen asteen kutsuvierasnäytöksessä esitetään elokuvana Aleksi Salmenperän ohjaama Kupla (Suomi 2022). Näytös pidetään perjantaina 25.8. klo 13 alkaen Kino Tapiolassa ja näytökseen saapuu paikalle elokuvan tekijävieraita.

Junior Cinén esityksiä on tarjolla myös helsinkiläisille kouluryhmille Cinema Orionissa. Junior Cinén Cinema Orionin näytökset ovat kouluryhmille maksuttomia esityksiä mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen. Cinema Orionin näytökset on suunnattu yläkoulujen 8.-9. luokille sekä toisen asteen opiskelijoille. Cinema Orionin näytöksen järjestetään torstaina 24.8. ja perjantaina 25.8. klo 13 alkaen.

Paikat Junior Cinén esityksissä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ja ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella verkkosivujen kautta. Kaikki Junior Cinén elokuvaesitykset lukeutuvat Espoon Kulttuuripolun maksuttomaan KULPS –Mielin määrin –kategoriaan.

Junior Cinén ohjelmisto julkaistaan tapahtuman verkkosivuilla tiistaina 8.8.2023 klo 12.

Ilmoittautuminen kaikkiin Junior Cinén näytöksiin käynnistyy torstaina 10.8.2023 klo 12.


Tervetuloa viihtymään elokuviin!