JC: Kupla

Suomi 2022
Suomenkielinen, tekstitys ruotsiksi
103 min
Sallittu yli 12-vuotiaille
Suositellaan yli 14-vuotiaille
KULPS toinen aste (lukio, ammattikoulu, Ammattiopisto Live)
Ohjaus: Aleksi Salmenperä
Käsikirjoitus: Aleksi Salmenperä & Reeta Ruotsalainen
Näyttelijät: Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Anna-Maija Tuokko, Amos Brotherus, Eedit Patrakka, Saimi Kahri
Tuotanto: Minna Haapkylä / Rabbit Films
Kopion lähde: Aurora Studios

16-vuotiaalla Eveliinalla (Jussi-palkittu upea Stella Leppikorpi) on ongelma: hänelle selviää, että hänen äidillään on avioliiton ulkopuolinen suhde, josta isä ei tiedä mitään. Neuvokas nuori ei kuitenkaan jää odottamaan mitä tapahtuu, vaan päättää puuttua tapahtumien kulkuun ja pelastaa vanhempiensa avioliiton – keinoja kaihtamatta. Kuinka pitkälle Eveliina on valmis menemään saattaakseen perheensä takaisin yhteen?

Aleksi Salmenperä on aikamme suuria suomalaisia ohjaajia ja Kupla oli heittämällä yksi viime vuoden kotimaisista elokuvatapauksista. Perhekomedia ei ehkä genrenä ole kaikkein raikkaimpia tuulahduksia elokuvakentällä mutta loistavat näyttelijät, kipakka huumori ja poikkeuksellisen oivaltava käsikirjoitus tekevät elokuvasta ilahduttavan rehellisen kuvauksen kimuranteista perhesuhteista.

Mickael Suomisen mukaan Muru Vähänikkilä

ELOKUVAN OPPIMATERIAALI (KOULUKINO)


Paikalla näytöksessä tekijävieraita. Näytös järjestetään yhteistyössä Mediametkan kanssa.

Näytös on kutsuvierasnäytös espoolaisille toisen asteen opiskelijaryhmille (lukiot, ammattikoulut, Ammattiopisto Live). Näytös järjestetään osana Espoon kaupungin kulttuuripolun toisen asteen pilottia. Näytökseen ilmoittaudutaan ryhmittäin, tutustu ilmoittautumisohjeisiin tarkemmin täällä.

Kulttuuripolun tarjonta syventää luokassa tapahtuvaa oppimista ja tukee opiskelijoiden hyvinvointia koulussa sekä vapaa-ajalla. Kulttuuripolku sisältää konsertteja, esityksiä, työpajoja, museo-opastuksia ja verkossa saatavilla olevia digitaalisia kulttuuripalveluita. Tutustu koko KULPS-valikoimaan sekä varausohjeisiin osoitteessa: espoo.fi/toisen-asteen-kulttuuripolku

Traileri

Näytökset