Vuoden 2022 ohjelmisto on julkaistu!

Paluu valkokankaalle


Elokuu on jälleen täällä - ja niin on myös Junior Ciné! Jo viidettä vuottaan juhlistava lasten ja nuorten elokuvatapahtuma järjestetään perinteisesti elokuvateattereissa. Pitkäksi venähtäneen poikkeusajan jälkeen festivaali toivottaa tutut ja uudet kävijät tervetulleeksi elokuvaelämysten pariin.

Koululais- ja päiväkotiryhmille suunnatut elokuvat esitetään festivaalin aikana arkisin päivänäytöksinä Espoon kulttuurikeskuksella, Kino Tapiolassa, Vindängen-salissa, Kannusalissa, Sellosalissa, Lasten kulttuurikeskus Aurorassa, Lippulaivan kirjastossa sekä Museo Leikissä.

Junior Cinén avajaiselokuvana ennakkoesityksenä nähtävä Supermarsu 2 (Joona Tena, Suomi 2022) vie hauskalle ja vauhdikkaalle superpörräävälle seikkailulle, missä maailman tulevaisuus on vaakalaudalla mehiläisten myötä. Elokuva saapuu valkokankaille myöhemmin syksyllä 2022.

Alakouluille suunnatuissa elokuvissa hypätään supersankareiden matkaan sekä pohditaan omaa luontosuhdetta. Elokuvissa astutaan kiehtovan ja salaperäisen metsän siimekseen, mietitään elämän merkitystä sekä pähkäillään, mitä supersankarikyvyillä tulisi – ja voisi – oikein tehdä.

Yläkouluille suunnatuissa elokuvissa etsitään omaa paikkaa ja ääntä sekä ruoditaan kimurantteja perhe- ja ihmissuhteita. Yläkouluelokuvissa testaillaan omia kykyjä, tanssitaan kohti uutta elämää sekä puntaroidaan vanhemman ja lapsen roolia ja vastuuta perheen sisällä.

Nuorimpia kävijöitä taas ilahduttaa puolituntinen, lyhytelokuvista koostuva animaatiokimara.

Viime syksyn suositun verkkofestivaalin jälkimainingeissa kaksi ohjelmiston elokuvaa on myös tilattavissa verkkonäytöksenä omalle koululle.

Elokuvien ohessa tarjolla on työpajoja Espoon kaupungin kirjastoissa sekä Museo Leikissä. Työpajoissa puretaan hauskalla tavalla elokuvakokemusta osaavassa ohjauksessa. Työpajatiedot päivittyvät sivustolle torstaina 11.8.

Ilmoittautuminen näytöksiin käynnistyy torstaina 11.8. klo 10. Ole siis valmiina ja valppaana varaamaan paikkasi elokuvaseikkailuun!