Kiitos vuodesta 2022!

Vuoden 2022 tapahtuma keräsi upeat yli 5000 osallistujaa


Espoo Cinén rinnalla järjestetty lasten ja nuorten Junior Ciné -festivaali pääsi ilahduttamaan nuoria katsojia heti syksyn alkuun. Näytösten suosio oli huimaa ja moni näytöksistä oli ennakkoon täyteen varattu. Myös verkkonäytökset keräsivät kiitettävästi katsojia.

Ennakkoesityksessä ollut avajaiselokuva Supermarsu 2 keräsi hurraavat aplodit ja vuolaat kiitokset, ja nuorille suunnattu tieteiselokuva Kapteeni Nova teki yleisöön vaikutuksen. Monille oppilaille tuttu Vinski ja näkymättömyyspulveri nousi niin suureen suosioon, että elokuvasta järjestettiin lisänäytös. Nuorimmille katsojille suunnattu animaatiokimara keräsi niin ikään runsaan katsojajoukon, ja kimarasta päästiin nauttimaan myös avoimissa yleisönäytöksissä Espoo-päivänä sekä Espoo Cinén perhepäivässä.

“Kahden poikkeusvuoden jälkeen oli ilo huomata, että elokuvavierailuja teattereissa ollaan todella kaivattu niin päiväkodeissa kuin kouluissa. Junior Cinén näytöksiä esitettiin peräti kahdeksassa esityspaikassa eri puolilla Espoota, uusimpina tulokkaina hurmaavat Museo Leikki ja Lippulaivan kirjasto”, kertoo Junior Ciné -tuottaja Maria Lehtonen. “Oli hienoa myös päästä tekemään jälleen luovaa yhteistyötä kirjastojen kanssa lasten työpajojen muodossa sekä kokeilla uutta Kulttuurikasvatustuokioiden konseptia, jota tullaan ehdottomasti jatkamaan tulevina vuosina”, Lehtonen lisää.

Tapahtuman järjestämistä tuki Espoon kaupunki, Suomen elokuvasäätiö sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kiitos osallistumisesta vuoden 2022 festivaalille, tervetuloa elokuviin jälleen ensi vuonna!